top of page

Laaja-alaista taloushallinnon yhteistyötä: Case Certego

Certego on Pohjoismaiden johtava turvallisuusratkaisujen toimittaja, jolla on 18 toimipaikkaa Suomessa, yli 70 toimipaikkaa Pohjoismaissa, yli 1200 työntekijää ja liikevaihto yli 200 miljoonaa euroa. Vuoden 2021 alussa Certegolle tuli tarve väliaikaiselle Financial Controllerille äitiysloman sijaisuuden ajaksi. Yhteydenotto NIS:lle johtikin noin 1,5 vuoden yhteistyöhön, jonka aikana NIS on avustanut Certegoa erilaisissa taloushallinnon tehtävissä sekä uuden toiminnanohjausjärjestelmän määrittelyssä ja testauksessa.

Yhteistyö aloitettiin Financial Controllerin tehtävän kautta, jossa vastuualueena oli ensisijaisesti ulkoinen lasketa, konserniraportointi, verotus ja talousohjelmistojen pääkäyttö. Yhteistyöjakson aikana Certegossa toteutettiin omistajanvaihdos, kun ruotsalainen pääomasijoitusyhtiö Nalka Invest AB osti Certegon. NIS:n apu olikin keskeisessä roolissa, kun Certego irtaantui yrityskaupan myötä entisestä emoyhtiöstään. Lisäksi Certegolla alettiin rakentamaan uutta toiminnanohjausjärjestelmää, jonka määrittelyssä ja testauksessa NIS:n osaamista päästiin myös hyödyntämään. Kyseiseen hankkeeseen sisältyi projektityöskentelyä niin Suomessa kuin Pohjoismaissakin.


Certegolla on oltu hyvin tyytyväisiä NIS:n osaamiseen ja ammattimaiseen työskentelyotteeseen. ”Olemme olleet erittäin tyytyväisiä yhteistyöhön. Milla, joka tuli meille Financial Controllerin tehtävään, omaksui nopeasti tehtävään kuuluvat vastuut, rutiinit ja kuunvaihteen toimenpiteet. Hän oli meillä myös keskeisessä roolissa, kun Certego irtaantui emoyhtiöstään yrityskaupan myötä ja käynnistimme kokonaan uuden Certego-konsernin raportointimallin”, sanoo Certegon talousjohtaja Akseli Alinikula ja jatkaa: ”Työpanoksen lisäksi Millasta tuli myös arvostettu osa taloustiimiämme, jonka positiivista asennetta ja reipasta työskentelyotetta jäimme kyllä projektin päätyttyä kaipaamaan.”


Positiivisen palautteen perusteella yhteistyö NIS:n kanssa voisi saada jatkoa myös tulevaisuudessa, mikäli vastaavia tarpeita tulee, ja Certegolla ollaan valmiita suosittelemaan NIS:läisten apua vaativampiinkin ulkoisen laskennan tehtäviin.

Kommentare


bottom of page