top of page

Täsmäapu taloushallinnon tarpeisiin: Case Musti Group

Musti Group on Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa toimiva Pohjoismaiden johtava lemmikkieläintarvikeyhtiö, jonka liikevaihto oli päättyneellä tilikaudella lähes 400 miljoonaa euroa. Keväällä 2022 yhtiö oli henkilöstömuutosten vuoksi tilanteessa, jossa taloushallinnon riveihin tarvittiin ulkoisen laskennan osaajaa, joka pystyisi pitämään talouden pyörät pyörimässä rekrytointiprosessin ja tilinpäätöksen ajan.

NIS:ltä löytyi Musti Groupin avuksi nopealla aikataululla Janne Turpeinen. Ulkoisen laskennan ja kirjanpidon osaajana hän hyppäsi vaivatta mukaan yhtiöön varmistamaan kirjanpidon jatkuvuuden. ”Olen tyytyväinen siihen, että löysimme ammattitaitoisen osaajan tilapäiseen tarpeeseen, jota olisi muuten ollut vaikea täyttää näin nopeasti”, kommentoi Taru Manner konsernin taloustiimistä.


Jannen päästyä sisään lemmikkibisnekseen, pystyi hän kirjanpidon ohella myös osallistumaan yhtiön talousprosessien ja järjestelmien kehitykseen, sekä auttamaan kollegoitaan kiireaikojen yli. Uusien kirjanpitäjien perehdyttäminen ja tiedonsiirto kuuluivat myös luonnollisesti osaksi hänen rooliaan.

"Olen tyytyväinen siihen, että löysimme ammattitaitoisen osaajan tilapäiseen tarpeeseen, jota olisi muuten ollut vaikea täyttää näin nopeasti” Taru Manner, Group Financial Controller, Musti Group

”Janne hyppäsi puikkoihin ja omaksui tehtävät vankan ammattitaitonsa myötä niin nopeasti, että hän kykeni myös perehdyttämään uusia työtekijöitä. Hän sujahti heti osaksi tiimiä ja Mustin työkulttuuria, millä oli iso merkitys toimivalle yhteistyölle”, kertoo Taru Manner yhteistyöstä. Jannen mielestä Mustilla on ollut todella hyvä tiimi, ja kollegat ovat tukeneet toisiaan jatkuvasti: ”Koskaan en ole jäänyt yksin”.


Janne on nauttinut ajastaan Musti Groupissa, eikä vähiten siksi, että toimistolla on päässyt rapsuttamaan toimistokoiria palaverien ja työnteon lomassa. Hän kokee, että on itsekin päässyt oppimaan paljon uutta järjestelmistä ja tilinpäätösprosessista. Organisaation ulkopuolelta tulevana Janne on voinut katsoa asioita uusin silmin, ja pystynyt nostamaan esiin kehityskohtia, sekä edistämään talouden prosesseja. Janne kuvailee Mustin työkulttuuria rivakaksi ja muutosmyönteiseksi: ”Esiin nouseviin asioihin tartuttiin heti ja päätöksiä vietiin läpi nopealla aikataululla. Oma tiimi ja esihenkilö olivat läsnä, ja valmiita osallistamaan minut yhtiön päivittäiseen toimintaan, sekä ottamaan vastaan ideoita ja neuvoja”.


Musti Groupille toteutettu toimeksianto on hyvä esimerkki siitä, kuinka sujuvaa väliaikaisen resurssin hyödyntäminen voi parhaimmillaan olla. Oikea tekijä löytyi nopeasti, ja työt aloitettiin heti. Yrityksen sisältä olisi ollut vaikea irrottaa resursseja näin nopealla aikataululla taloustiimin tarpeeseen.


Kiitos yhteistyöstä!Comments


bottom of page