Valokuituliittymiä suomalaisiin koteihin tuova Valoo on kasvanut muutaman vuoden aikana nopeasti. Sisäisen laskennan Adaptive Planning -järjestelmän käyttöönotto olikin tärkeä askel kohti yrityksen reaaliaikaista raportointia, tiedolla johtamista sekä ennustamisen ja budjetointiprosessin sujuvoittamista. Järjestelmän käyttöönotto tehtiin suhteellisen pienellä tiimillä: Valoolta työryhmään kuului CFO Vesa Koivulan lisäksi Business Controller, NISiltä kaksi taloushallinnon konsulttia, Riina Valkama ja Henna Kettunen, sekä kaksi edustajaa järjestelmän tarjoajalta. Järjestelmä rakennettiin noin kolmessa kuukaudessa yrityksen johdon päivittäiseksi työkaluksi. Sen jälkeen projekti siirtyi toiseen vaiheeseen, ja integraatiot eri taloushallinnon järjestelmien välille valmistuivat asteittain vuoden 2023 aikana.
”Veimme projektin ensimmäisen vaiheen erityisen nopealla aikataululla maaliin. Tarvitsimme avuksemme kokeneita controllereita, jotta saimme talouden prosessit vastaamaan sekä kyvykkyydeltään että rakenteeltaan muutoksen niille asettamia raameja. Riina ja Henna veivät projektia itsenäisesti hyvällä draivilla eteenpäin. Ilman heitä integraation toteuttaminen ei olisi ollut tässä aikataulussa mahdollista”, Valoon CFO Vesa Koivula kertaa yhteistyötä.
Tukea myös koko taloushallintoon
Järjestelmäprojektin ohella NISin taloushallinnon konsultit Riina Valkama ja Henna Kettunen olivat tiiviisti koko taloustiimin tukena. Päivittäisten taloushallinnon töiden lisäksi projektitiimi oli muun muassa kehittämässä taloushallinnon prosesseja sekä edisti ennuste- ja budjettikierroksia. Koska yhtiö kasvaa nopeasti, asiakkaan taloustiimi sai NISiltä tukea myös uusien työntekijöiden perehdyttämiseen.
”Ensimmäisistä hetkistä lähtien meidät otettiin osaksi Valoon lämmintä työyhteisöä sekä taloustiimiä. Meidät kutsuttiin mukaan yrityksen kesäjuhliin sekä tiimin yhteisille lounaille. Projektin läpivieminen nopealla aikataululla mahdollisti ripeä toimenkuvan omaksuminen sekä mutkaton vuorovaikutus taloustiimin kanssa. Soljuva onkin sana, millä kuvaisimme erittäin onnistunutta sekä mielekästä yhteistyötämme”, NISin Riina ja Henna kiittelevät yhteistyötään Valoon kanssa.
Yrityksen kova kasvu ja kansainvälinen omistuspohja lisäsivät IFRS-osaamisen tarvetta
Valoon varsinainen liiketoiminta on kiihtynyt viimeisen vuoden aikana nopeasti. Yrityksessä on meneillään paljon kasvun, rahoituksen ja yrityskauppojen saralla. Esimerkiksi uudet rahoitusmallit ja muut muutostilanteet luovat uusia IFRS-raportoinnin tarpeita. Valoolla ei ollut näihin erityisosaamista vaativiin töihin keskittyvää henkilöä, eikä heillä ollut myöskään tarvetta palkata vakituista henkilöä tehtävään. Näin NISin IFRS-konsultti Jussi Jurvelin hyppäsi mukaan taloustiimiin.
”Valoolla oli keväällä 2023 akuutti IFRS-kauppahintalaskelman tehtävä. Ratkaisimme asian pikaisella aikataululla, ja sen jälkeen keskustelimme laajemmasta taloushallinnon yhteistyöstä. Jatkoimme syksyllä, jolloin katsoimme IFRS-kehitystyössä tulevaisuuteen. Suoraviivaistimme prosesseja ja teimme asioita, jotta asiakkaalla olisi malleja ja työkaluja valmiina seuraavaan kasvuvaiheeseen”, NISin Jurvelin avaa yhteistyötä, ja Valoon Koivula jatkaa:
”Yhteistyömme on sujunut tehokkaasti ja saumattomasti. Tekemämme työt on suhteutettu yrityksemme elinkaareen ja olemme tehneet yhdessä toimivia käytännönratkaisuja unohtamatta IFRS-viitekehyksen asettamia vaatimuksia. Projektin aloittaminen yrityksen kasvun alkutaipaleella on erittäin tärkeää toimintamme läpinäkyvyyden ja velvoitteiden täyttymisen kannalta.”
Valoo Oy Valoo on vuonna 2019 perustettu suomalainen valokuituyhtiö, jonka missiona on tehdä Suomesta kansainväliset mitat täyttävä tietoyhteiskunta. Valoo investoi suomalaiseen digitaaliseen infrastruktuuriin yli puoli miljardia euroa lähivuosien aikana tuoden valokuituliittymän yli 300 000 suomalaiskotiin ja työllistäen lähes 1 000 työntekijää Valoolla ja sen urakoitsijaverkostossa ympäri Suomen. Valoon omistaa hollantilainen infrasijoitusyhtiö DIF Capital Partners ja Tesi, Suomen Teollisuussijoitus Oy.
コメント